Eurovision Cocktail 2013

Eurovision Cocktail 2013

Eurovision Cocktail 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English version, scroll down

EUROVISION COCKTAIL 2013

Ingredienser
– 1 mindre cocktail/martiniglas

2 cl Hven Vodka
2 cl Fläderlikör
2 cl Rabarbersockerlag, se recept nedan
Några droppar färsk citron

Dekoration:
Färsk rabarber
Äppelmynta
Lakritsrot

Kyl glaset ordentligt. Fyll ett blandningsglas/shaker rikligt med is, häll i samtliga ingredienser. Rör om och sila upp drinken i det kylda cocktail/martiniglaset.

Dekoration:
Lägg en tunn skiva rabarberskal, helst från den röda sidan, runt kanten på glaset.
Dela lakritsroten på längden och lägg en ”flisa” i glaset mot kanten som drinkpinne.
Äpplemynta, toppa med en ett par blad.

För recept på sprudlande Eurovision drinken, alkoholfri version & shot, klicka här>>

Rabarbersockerlag
ca 4 dl

150 g rabarber
2 dl vatten
2 dl socker
Valfritt:1-2 cm färsk röd chili*, finhackad

Skär rabarbern i ca 5 mm tjocka skivor med skalet på. Lägg ner rabarbern tillsammans med sockret och vattnet i en kastrull och låt koka upp. Ta bort från plattan och låt svalna tills lagen är kall. Sila upp och häll över vätskan i en flaska.

* Röd chili är också en av ESC 2013 signatursmaker. Vill du ha mer sting i drinken, använd rabarbersockerlag med chili i.

Läs om Eurovision Song Contest 2013 Smakprofil här>>

 

Recipe in English:

EUROVISION COCKTAIL 2013

Ingredients
– one small cocktail/martini glass

0,7 fl oz Hven Vodka, preferably – otherwise any other good quality vodka
0,7 fl oz Elderflower Liqueur
0,7 fl oz sugar syrup with rhubarb, see recipe below
A few drops of fresh lemon

Decoration:
Fresh rhubarb
Apple mint, fresh leaves
Liquorice root

Chill the glass. Fill a mixing glass/shaker with plenty of ice, pour in all the ingredients. Stir and strain the drink into the chilled glass.

Decoration:
Add a thin slice of rhubarb, preferably from the red side, around the edge of the glass.
Divide the licorice root lengthwise and add a piece to the glass as a cocktail stick.
Garnish with a few leaves of apple mint.

For recipes of the Sparkling Eurovision Drink, the Non-Alcoholic Drink & the Shot, visit www.foodism.se

Sugar syrup with rhubarb:
(Enough for 20 small Eurovision Cocktails)

150 g of rhubarb
20 ml water
170 g sugar
Optional :1-2 cm fresh red chilli *, finely chopped

Cut the rhubarb in 5 mm thick slices without peeling it. Put the rhubarb with sugar and water in a saucepan and bring to a boil. Remove from the heat and let cool. Strain and pour the sugar syrup into a bottle.

* Red chilli is also one of the ESC 2013 signature flavors. If you want heat to the drink, use sugar syrub made with red chili.

For more information about the signature flavours, please visit www.skane.com/flavourprofile-Eurovision