ESC 2013 Opening Ceremony

 

Opening Ceremony ESC 2013

Opening Ceremony ESC 2013

Uppdrag: Design och genomförande av förrätt- och dessertinstallationer till invigningsceremonin för Eurovision Song Contest 2013 på Malmö Opera.

Förrätten var en strand gjord av skorpmjöl och ätbar tång med klassisk svensk s.o.s. av inlagd sill i signatursmakerna rabarber, chili och fläder, knäckebröd och prästost.

Ätbar strand

Ätbar strand

Även huvudrätten komponerad utifrån smakprofilen av Tareq Taylor, profilkocken för Eurovision 2013.

Tareq Taylor in action för huvudrätten

Tareq Taylor in action för huvudrätten

Signatursmakerna väl exponerade för gästerna

Signatursmakerna väl exponerade för gästerna

Till desserten skapades ätbara ängar av vetegräs och blommor.

meadow

Som sen fylldes med ljuvliga macarons i signatursmakerna fläder, lakrits, rabarber, chili och äppelmynta tillsammans med sommarblomster för att fira den moderna midsommarnattsdrömmen.

Ätbar midsommaräng

Ätbar midsommaräng

meadow-macarons-foodism

 

esc-opening-foodism2

opening-esc-foodism