Hur smakade Moving Images?

Foodism satt med under konferensen om realtid, kände av stämningen, smaksatte och bjöd på 350 smakprov.

foodism-moving-images2

Ja, hur angriper man realtid? Vi utgick från mousser. Ordet mousse kommer från franskans skum o har en begränsad livstid innan den fallerar den. Samma gäller alla miljarders miljarder tweets och uppdateringar inom sociala medier.

Medan moussen fick stå för det föränderliga lyfte en neutral botten fram själva plattformen (hårdvaran) som sedan fylldes och förgylldes av inlägg och kommentarer i form av smaker från dagen. Genom att en smak hela tiden gick vidare kunde vi också spegla hur allt hänger samman; en sak går vidare och påverkar resultatet av en annan. Varje ingrediens påverkas starkt av sitt sammanhang – smakupplevelsen förändras beroende på vilka andra ingredienser den kombineras med.

På väg till efterfesten bjöds alla konferensdeltagare på 8 smaksensationer som var komponerade med “dominoeffekt”, dvs en av ingredienserna hängde med till nästkommande smakbit. Alla hann inte uppleva samma smaker vilket i sin tur skapade kommunikation ätarna emellan.

Mousse med smak av popcorn, toppad med vit choklad: Nypoppade idéer

Passionsfruktsmousse, toppad med popcornpuder: En passionerad Mattias Boström med tankar och visioner om bokbranschens framtid

Mynta- & basilikamousse, toppad med passionsfrukt: Skolutvecklingen spirar med Anna Karlssons exotiska tankesätt och barnen växer av passionerade och innovativa lärare

Hallonmousse, toppad med mynta & basilika: Nya, fräscha idéer och inputs från workshopens tre lag

Lakritsmousse, toppad med hallon: Thomas Madsen-Mygdal lyfte fram vikten i att utgå ifrån sig själv. Resultatet blev smaker från Foodisms egen smakprofil. Men också en förlängning av diskussionen om hur personlig man får och bör vara i sociala medier.

Mörk chokladmousse, toppad med lakrits: Suw Charman Andersons budskap med en bitter underton gjorde att dom flesta i publiken kände sig träffade

Blåbärsmousse, toppad med hårda chokladbönor: Hur hittar vi balansen mellan harmoni och stress?

Sezchuanpepparmousse, toppad med blåbär: En sammanfattning av det totala mediabruset (sezchuanpeppar har en lätt brusande effekt på tungan)

foodism-moving-images

Moving Images

Fler bilder finns här