Pressvisning för Iittala & Hackman

Essence Plus med Mistinguett Brut

Essence Plus med Mistinguett Brut

Under vintern har vi jobbat med projektledning inför pressvisning av Iittalas nya glasserie Essence Plus och Hackmans Rotisser Aluminium. Den 24 januari gick eventet av stapeln för press och inbjudna gäster på PS Matsal – ett event som genomsyrades av sinnesmarknadsföring, och inte minst av smakprofilering. Självaste Alfredo Häberli var på plats och berättade om den nya glasdesignen.

Alfredo Häberli

Alfredo Häberli intervjuas av Martina Hansson

Smakprofil Essence Plus & Rotisser

Iittala Essence Plus

Essence Plus vinglas passar allt från rika och mogna viner till unga och skarpa buketter. Den mjuka, runda form av kupan är lätt att rotera och framhäver karaktären av varje vinsort. Samtidigt är det vackert för ögat med sin rena feminina design.

Glasprocessen spelgas genom socker som smälts till blank vacker karamell. De lätt rökiga tonerna speglar en kraftfull process med starka material och hantverk i rustika miljöer som blir eleganta produkter med glans och kvalitet – Spröd rökig salt karamell

Rotisser Aluminium

Rotisser stek och kokkärl med aluminiumstomme riktar sig till dig som uppskattar god mat och funktionell formgivning – Genomgående toner av umami förhöjer smakupplevelsen.

Den lättskötta nonstickbeläggningen Hardtec Superior gör matlagningen enkel och garanterar bästa möjliga stekresultat – Perfekt smörstekt yta sprider matglädje.

Ett stilrent formspråk tillsammans med rena toner av rosmarin och syrligt friska lingon ger känslan av vacker nordisk natur och kvalitet.

 

Smakprov på Essence Plus & Rotisser:

– Krispigt smörstekt lantbröd med tartar på renkalv, toppad med lingon- & rosmaringranité och spröd karamell

– Smörstekt råraka med Västerbottenskräm, toppad med rosmarinkryddad lingongelé och spröd karamell

Smakprov

Smakprov på Essence Plus & Rotisser med Omaka Springs Sauvignon Blanc &
Eikendal Pinotage i glasen

 

Dryckesprovning

Dryckesprovning med Mikael Mårdstam och Ola Eklund från Wicked Wine

Essence Plus pralinen:

Betrakta en pralin som gnistrar likt snö och kristall. Känn dess struktur och upplev en sträv förnimmelse som ger associationer till glas. Smaka och upplev den kontrastrika, klarröda fyllningen på syrliga lingon och praktfull rosmarin. Låt sinnena tillsammans ta in den totala smakupplevelsen; en kombination som ger elegans och nya dimensioner, precis som Essence Plus.

Essence Plus praliner

Essence Plus praliner med Flying Dog Gonzo Imperial Porter

Smakprover

Smakprover

Pressevent