Smakprofil Eurovision Song Contest 2013

Eurovision Biskvi

Eurovision Biskvi

Nu kan vi stolt meddela att vi levererat en heltäckande smakprofil till Eurovision Song Contest. Under tävlingarna som ägde rum i Malmö i maj fick Eurovision för första gången någonsin en smakprofil med syfte att lyfta regionen och bjuda besökarna på ännu en dimension av helhetsupplevelsen. Signatursmakerna användes som en röd tråd under samtliga Eurovision evenemang. Malmökrögaren Tareq Taylor höll en workshop i början på veckan med lokala kockar där smakerna involverades i menyer för att täcka de olika eventen. Schlagerveckan kommer börja med invigningsfesten som blir en modern midsommarnattsdröm.

De fem signatursmakerna togs fram utifrån ifrån värdegrunden till ESC 2013

Wow Moments – Lakrits, spännande och exotisk svensk smak
Sverige bjuder på sin favoritsmak. Svenskar äter mest godis i hela Europa och lakrits är favoriten. Gärna salt, 70% föredrar salt lakrits. Som värd bjuder Sverige på en spännande smakupplevelse med nya överraskande kombinationer.

True Relationships – Fläder, blommande livlig nordisk smak
Årstidsväxklingarna i Norden är omtyckta världen över. Vi förknippar doften av vår och sommar med de vackra fläderbuskarna som skapar ett vitt täcke över stad och landsbygd.

True Curiosity – Rabarber, kittlande syrlig skånsk sötma
En uppgiggande syrlig sötma som nyfiket väcker oss ur vintern långa dvala, redo att inta nya äventyr.

Passion that lasts – Röd chili, passionerad Malmöitisk hetta
Med glöd och kraft visas en öppen stad, synonym med mångfald, driv och engagemang.

Sustainability – Äppelmynta, spirande grön energi
Eurovision Song Contest gör avtryck på miljön och påverkar oss människor. Malmö är en starkt växande stad, en stad för folket. Med en frisk och entusiastisk presenteras en miljöprofil som tar största möjliga hänsyn till hållbar utveckling.

Länkar för ytterligare info:
Malmö stads pressmeddelande>>
Om strategin bakom satsningen>>
Intervju tillsammans med Tareq Taylor för SBS Australia>>